ny afdelingsleder til north sea college

30. maj 2023

Peter S

I kølvandet på North Sea Colleges (tidl. Fiskeriskolen) nye strategi og navneskifte er skolens kommende afdelingsleder nu også fundet. Valget er faldet på Peter Schyum Jensen, der tiltræder stillingen pr. 2. juni.

Peter Schyum Jensen er et kendt ansigt i EUC Nordvest, som North Sea College hører under. Han har nemlig været ansat som uddannelsesleder for skolens fødevareuddannelser fra 2015 og seks år frem. I denne periode var han bl.a. én af de bærende kræfter i dannelsen af Nordic Food College på Mors.

Som afdelingsleder på North Sea College får Peter Schyum Jensen det daglige ledelsesansvar for afdelingen i Thyborøn og skal - i tæt samarbejde med EUC Nordvests direktør, Hans Chr. Jeppesen, forestå realiseringen af North Sea Colleges nye strategi.
Den nye strategi indbefatter et skifte fra erhvervsfiskeri som primært fokus til et mere bredt sigte mod ’Havet som arbejdsplads’. Det nye fokus afspejler i højere grad bredden af de aktiviteter, skolen i dag udbyder: Uddannelserne til erhvervsfisker, fiskehandler og erhvervsdykker samt en række maritime kursusaktiviteter. Og det var netop den nye strategi, der for alvor vakte Peter Schyum Jensens interesse og fik ham til at lægge billet ind på stillingen som afdelingsleder.

- Jeg synes, at den nye vision og tankerne bag er virkelig spændende. Måden man i det nye koncept skuer fremad, tænker kreativt og ser nye muligheder går godt i tråd med det mindset, vi arbejdede med, under udviklingen af Nordic Food College, og det appellerer i dén grad til mig. Jeg ser nogle stærke paralleller, hvor jeg føler, jeg har brugbar viden og erfaring at bringe i spil, og samtidig er der nogle spændende forskelligheder, som jeg glæder mig til at komme til at arbejde i dybden med, fortæller Peter Schyum Jensen.

Med Peter Schyum Jensens baggrund som faglært gastronom med 8 års erfaring som selvstændig restauratør, 16 års undervisningserfaring og 6 års ledelseserfaring fra fødevareuddannelserne, er direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest ikke i tvivl om, at Peter Schyum Jensen er den helt rette mand på posten som afdelingsleder for North Sea College.

- Jeg er overbevist om, at Peter med sine faglige kompetencer som gastronom, sin viden om virksomhedsdrift og sin ballast inden for pædagogisk ledelse, er den helt rette daglige leder for North Sea College. Jeg glæder mig derfor også meget til at indgå i et tæt samarbejde med Peter omkring realisering af vores nye strategi og om at sikre en fortsat positiv udvikling for vores afdeling i Thyborøn, lyder det fra Hans Chr. Jeppesen.