Autouddannelserne tuner ind på fremtiden

1. marts 2024

Steen B 470X1020

I Autoafdelingen på EUC Nordvest tænkes der spændende tanker i øjeblikket. Medarbejdere og ledelse kickstartede i foråret et strategiudviklingsforløb i samarbejde med Innovation Lab med det klare mål at sikre, at EUC Nordvest også i fremtiden er garant for spændende, nutidige og attraktive autouddannelser.  

Nye teknologier revolutionerer i disse år de fleste brancher. Det gælder også i autobranchen, hvor udviklingen sker med rivende hast. Markante ændringer i en branche kræver selvsagt, at også uddannelserne, inden for den pågældende branche, er up-to-date i forhold til de kompetencer, markedet efterspørger. Derfor giver det også god mening, at EUC Nordvests autoafdeling nu giver strategien et ’serviceeftersyn’.

- Vores primære opgave er at uddanne fremtidens mekanikere, så vi synes selvfølgelig, at det er megaspændende at kigge nærmere ind i, hvad den fremtid kommer til at byde på. Vi har i vores igangværende strategiudviklingsforløb med Innovation Lab fået indblik i nye brands, trends og tendenser i det globale bilmarked, og noget af dette skal vi ud at opleve ved selvsyn på inspirationsture til nogle af de aktører i branchen, som har fingeren allermest på pulsen. Vi skal bl.a. besøge The Drivery, som er EU’s største innovations- og iværksættermiljø inden for mobilitetssektoren, German Autolabs, der udvikler stemmeaktiverede løsninger til bilindustrien, Screen Group, der lægger strategien for fremtidens forhandlere og værksteder på vegne af store bilbrands og -kæder og Mercedes-Benz Innovation Lab, der udvikler og tester nye ideer, teknologier og forretningsmodeller, der kan forme fremtidens transportløsninger, fortæller uddannelseschef Steen Bojsen Jensen fra Auto på EUC Nordvest.

Det igangværende strategiforløb omfatter også en række forskellige Workshops, hvor medarbejdere og ledelse skal sætte retningen for, hvordan fremtidens autouddannelser skal se ud og – med afsæt heri – skal forholde sig til, hvad der måtte være af behov for opgradering af udstyr og medarbejderkompetencer.

- Nye teknologier, som AI og Computer Vision, kommer til at revolutionere branchen, og der er ingen tvivl om, at fremtidens mekanikere skal have en vis interesse for software og nye teknologier. Der vil fortsat være behov for mekanisk vedligehold og fysiske reparationer på fremtidens bilpark – bilerne skal stadig have nye viskere, ordnet bremser, smurt mekaniske dele og så videre. Men IT-perspektivet kommer uundgåeligt til at være en væsentlige del af fremtidens autouddannelser, og det skal vi være gearet til – både os som uddannelsesinstitution men også de elever, der bliver optaget på vores autouddannelser, fastslår Steen Bojsen Jensen.