Blå Bevis: fejring af nye erhvervsfiskere fra North Sea College

2. feb. 2024

2024 Erhvervsfiskere

Flaget røg til tops, og glæden var stor, da der var overrækkelse af Blå Bevis på North Sea College i Thyborøn. Hele 22 nye erhvervsfiskere blev færdige fra North Sea College i 2023, og 16 af dem deltog i dag i Blå Bevis for at få overrakt deres papirer. Ved samme lejlighed blev Årets Unge Fisker kåret.

Det er en særlig festdag, når North Sea College i Thyborøn inviterer til bevis- og prisoverrækkelse for de nye erhvervsfiskere, der har færdiggjort deres uddannelse gennem de seneste 12 måneder. På trods af at mange af de nye fiskere allerede er i fuld gang med arbejdslivet på havet, havde 16 af dem og deres familier alligevel mulighed for at deltage i Blå Bevis, som bl.a. bød på lykønskninger og flotte taler.

Uddannelsesleder på North Sea College, Peter Schyum Jensen, roste de nye erhvervsfiskere for den store udvikling, de har gennemgået, samt de kompetencer de har tilegnet sig i løbet af deres uddannelse.

Formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, tog også ordet og opfordrede de spændte, unge fiskere til at drømme stort, hvorefter han overrakte Det Blå Bevis.

Også fra Fiskeriministeren, borgmesteren i Lemvig Kommune, direktøren for Fiskeriets Arbejdsmiljøråd og forstanderen på Skagen Skipperskole var der fine lykønskninger.

Årets Unge Fisker
Tradition tro blev Årets Unge Fisker også kåret ved fejringen af Blå Bevis. Prisen tildeles en elev, som har været god til at passe sin skole, har udvist flid og interesse både på skolebænken og som samtidig har været en god og hjælpsom kammerat. Formanden for Danmarks Pelagiske PO havde æren af at kåre Årets Unge Fisker, som blev Mike Hjort Samuelsen. Med prisen fulgte en gavecheck på 8000 kr.

Efter bevis- og prisoverrækkelserne bød Danmarks Fiskeriforening på en lækker frokost som festlig afslutning på den store dag.

Stort tillykke til de nye erhvervsfiskere!