Dragebådene tørnede atter ud

13. september 2021

Nyk02

Efter sidste års Corona-aflysning af den legendariske dragebådssejlads, har eleverne på EUC Nordvest i dén grad set frem til, at dragebådene atter blev sat i vandet. Det blev de her i sensommeren, hvor sammenlagt mere end 900 EUC Nordvest-elever var i vælten og dystede mod hinanden.

I Nykøbing blev dragebådssejladsen afviklet allerede d. 31. august, mens det i Thisted var d. 10. september, det gik løs. På disse dage var havneområderne i de to byer omdannet til en festlig og farverig ”legeplads” for eleverne fra EUC Nordvests erhvervsuddannelser, handelsgymnasier samt teknisk gymnasium. Her dystede eleverne mod hinanden i en række discipliner, der ud over dragebådssejlads omfattede rodeotyr, forhindringsbane, fodbold, sømslagning, diverse kreative opgaver samt – ikke mindst – disciplinen ”bedste udklædning”. 

Nyk03

 Arrangementet er et vigtigt bidrag i forhold til at få etableret gode relationerne mellem eleverne på tværs af uddannelser, årgange og klasser, og selvom æren var på spil, var der også masser af tid til hyggeligt samvær.

- Man får set noget mere til de andre årgange, end man måske gør i dagligdagen, og når det så er med konkurrencer, så får man også set hinandens ”sande jeg”. Sammenholdet i klassen bliver styrket, fordi man står sammen om det, og alt efter om man vinder eller taber, så får man også set hinanden i opture og nedture. Man lærer hinanden at kende på en anden måde end bare i klasselokalet, lyder det fra Kathrine Kjærgaard fra 1.g. på Morsø Handelsgymnasium.

Flere besøgende havde lagt vejen forbi havneområderne for at opleve den farverige, stemningsfulde og underholdende dyst, og de blev bestemt ikke snydt for en seværdig oplevelse.

IMG 4500