dygtig klejnsmed fra euc nordvest kvalificerer sig til dm i skills 

30. oktober 2023

Magnus Web

Regionsmesterskabet for klejnsmede i Nordregionen er netop blevet afviklet på EUC Nordvest. Det var således på ’hjemmebane’, at klejnsmedelev Magnus Vigsøe Frimor leverede en toppræstation, der sikrede ham en adgangsbillet til DM i Skills for klejnsmede.

I alt deltog seks skoler ved Regionsmesterskabet: Tradium, Mercantec, HEG, TECHCOLLEGE, EUC Nord samt EUC Nordvest. To elever havde mulighed for at kvalificere sig til DM i Skills, og her var det EUX-elev Magnus Vigsøe Frimor, fra EUC Nordvest, og Jonas Paamand Brandsen Jensen, fra Tradium, der løb med sejren og dermed nu er DM-finalister til den landsdækkende Skills-konkurrence, der løber af stablen i Roskilde til april.
Afdelingskoordinator Jan O. Pedersen og faglærer Carsten Pedersen fra Metal og Teknologi på EUC Nordvest er ikke overrasket over, at Magnus, der er i lære hos J.O.M Rustfri Smede og Montage, har formået at kvalificere sig til DM.

- Magnus er fagligt meget dygtig. Han er resultatorienteret, arbejder struktureret og har meget fokus på finish – tingene skal være i orden, før de afleveres. Han er kort og godt en rigtig dygtig elev, så det er en stærk kandidat, vi her sender afsted til DM. Magnus lå rigtig højt i bedømmelsen til Regionsmesterskabet, og får han en opgave, der ligger godt til ham, og både Carsten og jeg tror på, at han har en reel chance for at gå hele vejen og blive Danmarksmester, lyder det fra Jan O. Pedersen.

Magnus Vigsøe Frimor selv var mere overrasket end sin læremester over slutresultatet.

- Det er vildt, at jeg har kvalificeret mig til DM. Det havde jeg ikke regnet med. Det er helt surrealistisk, at jeg skal afsted og konkurrere mod landets bedste - men jeg glæder mig. Regionsmesterskabet var en god oplevelse, og det er jeg sikker på, at DM i Skills også bliver. Det er sjovt at prøve, og det er helt sikkert også en god ting at få med fra sin læretid, fastslår Magnus, der nu har nogle måneder til at træne sine kompetencer, inden det går løs til DM i foråret 2024.