EUC Nordvest-elev kvalificerer sig til semifinalen i Dansk Biologiolympiade 2021

4. dec. 2020

Frederik Boesen fra Teknisk Gymnasium Thisted har foran et par tusinde kompetanter kvalificeret sig til semifinalen i den nationale biologiolympiade for gymnasieelever. Dermed er han blandt de 30 dygtigste gymnasielever inden for faget.

Et sted mellem 2.200 og 2.300 gymnasielever fra hele Danmark har samlet set deltaget i Dansk Biologiolympiade 2021, men for Teknisk Gymnasium Thisted er det første gang, at skolens elever stiller op i konkurrencen. I alt deltog syv elever fra det lokale gymnasiums Biotech-hold, og blandt dem var Frederik Boesen, som altså nu har kvalificeret sig til semifinalen.

Det føles helt vildt. Jeg havde på ingen måde regnet med at vinde, så det kom virkelig bag på mig, at jeg var blandt de 30 semifinalister. Jeg synes bestemt, at jeg var udfordret under prøven. Vi kom virkelig bredt omkring, og der var mange ting, jeg slet ikke havde haft om, og mange ting jeg simpelthen ikke kunne huske. Men det rakte alligevel til en semifinaleplads, lyder det fra en glad Frederik Boesen.

I den indledende del af konkurrencen var det udelukkende en skriftlig prøve, eleverne skulle løse, mens den forestående semifinale er to-delt og rummer både et teoretisk opgavesæt og en praktisk opgave. Og Frederik er helt med på, at det kræver grundig forberedelse, hvis han skal klare sig videre til finalerunden.

Jeg skal have researchet på, hvad der har været af opgaver de senere år, og jeg regner også med, at jeg skal se en hulens masse videoer om bioteknologi på nettet. Og så skal jeg selvfølgelig også have genlæst hele mit pensum. 15 ud af de i alt 30 semifinalister går videre til finalen, så det lyder ikke som en helt umulig opgave, men det kræver, at jeg virkelig tager mig sammen og får læst godt op på stoffet, slutter Frederik.

Semifinalen løber af stablen d. 11. januar 2021. Resulterer det i en finaleplads til Frederik, vil han fortsat være inde i kampen om at blive én af de fire repræsentanter, der skal forsvare Danmarks flotte bronzemedalje ved Den Internationale Biologiolympiade (IBO) til sommer.