EUC Nordvest-elever dominerede i regional iværksætterkonkurrence

Den 19. januar 2021

I alt deltog 73 hold fra de nordjyske ungdomsuddannelser i den regionale konkurrence, og 24 af disse har nu kvalificeret sig til den nationale entreprenørskabsmesse, der afvikles d. 11. februar.

- Syv af holdene fra Morsø Handelsgymnasium og ét af holdene fra Teknisk Gymnasium Thisted gik videre, så EUC Nordvest vil være flot repræsenteret til den landsdækkende konkurrence. Blandt vores elever var det ’UnShakeable’ og ’WO-Drones’ fra Morsø Handelsgymnasium, der opnåede den højeste placering, idet de fik henholdsvis en 2. og 3. plads i den samlede konkurrence, fortæller underviser Pernille Græsbøl Eriksen fra Morsø Handelsgymnasium.

Sideløbende med hovedkonkurrencen, dystede de deltagende hold også om flotte pengepræmier fra Nordea. Her gik hele fire af de seks pengepræmier til eleverne fra EUC Nordvest, hvor ’WO-Drones’  fra Morsø Handelsgymnasium og ’Pop Away’ fra Teknisk Gymnasium Thisted hver vandt 4.000 kr., mens ’Suistainable Earth’ og ’Secure Brush’ fra Morsø Handelsgymnasium hver vandt 2.000 kr. Alt i alt en indbringende dag for de lokale elever.

Flere af de hold, EUC Nordvest nu sender videre til den nationale entreprenørskabsmesse, har tidligere bevist deres værd i konkurrencesammenhænge. Således vandt ’Pop Away’ fra Teknisk Gymnasium Thisted i november innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere og i samme måned vandt ’WO-Drones’ Danish Entrepreneurship Festival. Det er med andre ord stærke kandidater, de lokale uddannelsesinstitutioner stiller op med, når National Entreprenørskabsmesse afvikles om godt og vel to uger. Indtil da er eleverne i fuld gang med at optimere deres idéer og produkter ud fra den feedback, de fik af dommerne i den regionale konkurrence.