EUC Nordvest-elever etablerede pop-up-butik

04. april 2023

Gårdbutik

I uge 13 var den almindelige undervisning for en række elever fra Nordic Food College og Business Nordvest lagt på hylden til fordel for et tværfagligt undervisningsforløb med oplevelsesøkonomi som omdrejningspunkt. Forløbet mundede up i en pop-up-gårdbutik i gågaden i Nykøbing, hvor handlende kunne lægge vejen forbi og få lækre smagsprøver samt købe råvarer som æg, mel, quinoa, honning og æblemost – høstet og produceret af landbrugselverne på Nordic Food College.

Det er første gang, at Business Nordvest og Nordic Food College er gået sammen om at tilrettelægge et praksisnært undervisningsforløb. Landbrugseleverne har dyrket og høstet råvarer, eleverne fra ernæringsassistentuddannelsen har udarbejdet lækre, grønne opskrifter med udgangspunkt i de dyrkede råvarer og lavet smagsprøver på bl.a. lækre quinoadeller og koldpresset æblemost, mens detaileleverne har stået for markedsføring og indretning af gårdbutikken, prissætning af varerne samt kundebetjening. Det har altså i høj grad været en uge, hvor eleverne har anvendt skoleteori i praksis, og hvor de forskellige uddannelser har bidraget med netop det, de er gode til, samtidig med at de har lært af hinanden – og det mener Jette Lund Jensen, som er underviser på Business Nordvest, er en vigtig læring:   

- Det har været rigtig spændende at samarbejde på tværs af uddannelser, og man lærer rigtig meget om, hvordan de andre arbejder. Det er helt unikt, at man får lov til at gøre det på den her måde, og så er det også en hel anden form for undervisning, end eleverne er vant til.
Det har givet rigtig meget mening at lave så praksisnært et koncept, fordi eleverne lærer at gå til opgaverne på en ny måde, hvor de skal samarbejde og tage hensyn til hinanden. Og så er det godt for eleverne at få indblik i, at det kan være udfordrende at starte noget op fra bunden – det bidrager til den succesfølelse, det giver, når arbejdet så lykkes, fortæller Jette Lund Jensen.  

Le gårdbutik

Eleverne gik til opgaven med stor entusiasme og giver ligeledes udtryk for, at det tværfaglige samarbejde skaber værdi.

- Jeg arbejder i butik til dagligt, så det har været rigtig fedt at få lov til at starte gårdbutikken op fra bunden og være med til at prissætte varer og markedsføre butikken. Det har også været spændende at samarbejde med eleverne fra Nordic Food College, da det giver nye perspektiver på tingene, når vi kommer med hver vores faglighed og interesseområde. Forløbet har været nyt for os alle, så det var også fedt, at det her var en opgave, vi skulle løse i fællesskab, lyder det fra Vigga Munkholm, som er mesterlæreelev på detailuddannelsen på Business Nordvest.

Mesterlæreelev Vigga Munkholm