EUC Nordvest-elever
til DM i 3D-print

27. september 2024

Adrian Og Marcus 1080

Industriteknikereleverne Adrian Møller Iversen og Marcus Ditlevsen Sekkelund, fra EUC Nordvest, sætter på tirsdag kursen mod Messecenter Herning, hvor de skal deltage i FoodTechs uofficielle DM i 3D-print. I alt fem hovedforløbselever fra Industriteknik på EUC Nordvest deltog forud for eventet i en træningscamp, og det er deres præstationer i denne camp, der ligger til grund for udpegelsen til deres deltagelse i det uofficielle danmarksmesterskab.

DM i 3D-print er et nyt initiativ fra FoodTech, der i år har fokus på fødevareteknologi og 3D-teknologiernes potentiale inden for fødevareproduktion. På dette års FoodTech-messe vil elever fra landets førende erhvervsskoler fremvise de nyeste og mest innovative 3D-teknologier, der forventes at kunne bidrage til at forme fremtidens fødevareindustri.

- Det er jo et nyt initiativ, så vi er lidt på ukendt grund i forhold til, hvad der venter Adrian og Marcus i konkurrencen, men vi synes selvfølgelig, at det er fedt, at de får den her oplevelse. Konkurrencen afvikles over tre dage, hvor vores elever skal konkurrere med afsæt i fem forskellige cases, der afspejler de seneste tendenser og behov inden for branchen. Vi er spændte på, hvordan det hele kommer til at forløbe, men én ting er sikkert: Der venter Adrian og Marcus nogle spændende og lærerige dage i Messecenter Herning, fastslår faglærer Johnny Munk Pedersen fra EUC Nordvest.

Både Adrian, der er i lære hos Kellpo A/S, og Marcus, der er i lære hos Armiga A/S, ser da også med spænding frem til at skulle konkurrere mod eleverne fra de øvrige erhvervsskoler. De fortæller, at de har fået en kort intro til opgaverne, og så har de ellers en hel dag nede i messecentret, forud for konkurrencen, hvor de kan teste maskinerne og øve forskellige færdigheder, inden det for alvor går løs og FoodTechs DM i 3D-print officielt skydes i gang. ”Vi glæder os – det skal nok blive godt”, lyder det samstemmende fra de to finalister.

EUC Nordvests direktør, Hans Chr. Jeppesen, glæder sig ligeledes over, at skolens elever endnu engang er repræsenteret i en faglig konkurrence.

- Vi støtter op om, at vores elever deltager i faglige konkurrencer, hvor de kan udfordre, teste og demonstrere egne kompetencer og får mulighed for at vise, at de mestrer deres fag. Det er lærerigt rent fagligt og samtidig både spændende og mindeværdigt for den enkelte elev. Vi har en lang og god tradition for at vores elever deltager i konkurrencer, som fx Skills og diverse innovationskonkurrencer, og som oftest præsterer de ganske flot. I dag går de fagfaglige kompetencer hånd i hånd med dét at have en god teknologiforståelse og en innovativ tilgang i anvendelsen af de nye teknologier, og det bliver spændende at se, hvordan dette kommer til udtryk i Adrians og Marcus’ opgaveløsning i konkurrencen. Vi hepper i hvert fald på dem og håber, de får et godt DM, slutter Hans Chr. Jeppesen.