nordic Food college inviterer til spændende foredragsrække

26. maj 2021

Hans C Jeppesen 01

At den grønne omstilling er i fuld gang, mærker man tydeligt på EUC Nordvest. De el-ladestationer, som skolen opstillede i samarbejde med Clever tilbage i 2018, kan ikke længere dække efterspørgslen. Derfor er der i denne uge blevet opsat yderligere fire standere ved skolens hovedafdeling på Kronborgvej i Thisted.

Med de fire nye Clever-standere råder EUC Nordvest over hele otte el-ladestationer på Kronborgvej. Hertil kommer ladestationerne ved skolens øvrige afdelinger, hvilket samlet set bringer antallet af el-ladestationer på EUC Nordvest op på ca. 20. 

Skolens egne biler kører på el, og herudover tilbydes medarbejderne, via EUC Nordvest, en yderst favorabel kundeaftale med Clever. Behovet i egne rækker i forhold til adgang til ladestationer er således forholdsvis stort. Hertil kommer det behov skolens gæster og øvrige besøgende har.

- Vi kan jo se, at de eksisterende ladestationer er blevet brugt flittigt. Ikke blot af vores medarbejdere og skolens kursister, men også af folk der kommer udefra. Ladestationerne står til rådighed for alle, og vi oplever jævnligt, at folk kommer udefra og parkerer bilen ved en af vores standere for herefter at gå ned i byen og handle, mens bilen lader op. Der er ingen tvivl om, at behovet for el-ladestationer er stigende, og da der gennem en længere periode har været rift om pladserne på Kronborgvej mente vi, at tiden var inde til at opjustere antallet, fortæller direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

Salgschef Henrik Larsen fra Volkswagen Thisted-Nykøbing kan sagtens nikke genkendende til det billede.

- Efterspørgslen på el-biler er kæmpestor. Kommer der 10 kunder ind i butikken, vil 7-8 af dem spørge på en elbil. Der er en kæmpe interesse for det, og folk orienterer sig virkelig og søger viden på området. For os at se går tendensen kun i én retning, og det er mod el-biler. Ud over hvor langt bilerne kan køre på en opladning, er det ofte adgangen til ladestationer, der optager folk, så det er super at høre, at EUC Nordvest nu opsætter endnu flere af slagsen. Det gør vi også selv. Vi har pt. tre ladestationer i Thisted og tre i Nykøbing, og de er ofte optaget, så vi skal selv have udvidet kapaciteten. Jo nemmere adgang folk har til ladestationer, desto hurtigere forstummer eventuelle bekymringer, lyder det fra salgschef Henrik Larsen fra Volkswagen Thisted-Nykøbing.