Faglærer fra EUC Nordvest er finalist til Byggeriets Faglærerpris 2023

5. september 2023

Peter Valgberg Sam

Det er en stolt uddannelseschef, der kan afsløre, at én af hans dygtige faglærere er i spil til den prestigefyldte pris.

- Peter har over 20 års undervisningserfaring og er blevet nomineret til dette års faglærerpris på baggrund af sit imponerende formidlingstalent, utrættelige engagement og nytænkende tilgang til undervisningen. Hans undervisning er i top både fagligt og pædagogisk, og han formår samtidig at levere en varieret undervisning. Han leverer undervisning fra ’øverste hylde’, og det er således også på alle måder velfortjent, at Peter er i spil til Byggeriets Faglærerpris 2023, lyder det fra uddannelseschef Torben Ladefoged fra Strøm og IT på EUC Nordvest.

Et af de mere bemærkelsesværdige bidrag fra Peter Valberg-Madsen er hans udvikling af eget videoundervisningsmateriale. De første videoer producerede han under den første COVID-nedlukning i 2020, og de blev hurtigt en succes blandt eleverne. Han valgte derfor at fortsætte videoproduktionen også efter, at eleverne returnerede til skolen, så efterhånden har han nu dækket hele pensum for grundforløbet for elektrikere. Peter Valberg-Madsens videoer har været flittigt brugt som ’Flipped Learning’ i elevernes daglige undervisning, og er herudover også en vigtig ressource for eleverne til genopfriskning i forbindelse med rapportskrivning samt til eksamensforberedelse.

Peter Valberg-Madsens dedikation og deling af viden går dog langt ud over EUC Nordvests egne elever. Peter har nemlig gjort sine undervisningsvideoer offentligt tilgængelige via sin YouTube-kanal, der pt. tæller flere end 2.500 dedikerede abonnenter. Disse abonnenter består af en mangfoldig gruppe af både privatpersoner, undervisere fra andre skoler og elever fra andre uddannelser m.fl.

Vinderen af Byggeriets Faglærerpris 2023 bliver offentliggjort d. 9. november ved ’Building Awards’, som er en begivenhed, der hylder de bedste inden for byggebranchen.

- Vi er utrolig stolte over at have en så dygtig og dedikeret underviser som Peter Valberg-Madsen i vores faglærerteam, og vi ønsker ham al held og lykke i konkurrencen om den ærefulde pris, slutter uddannelseschef Torben Ladefoged.