Flot hæder til industritekniker fra
EUC Nordvest

29. september 2023

Vinder Af ML Prisen 2023

Industritekniker Mathias Kjærulff Grønkjær, der i august blev færdigudlært fra EUC Nordvest, er blevet tildelt Metalindustriens Lærlingepris 2023. En hæder, der én gang om året tildeles landets dygtigste nyudlærte svende fra metalindustrien.

Mere end 300 nyudlærte svende var nomineret til Metalindustriens Lærlingepris (ML-prisen), men kun de 25 dygtigste slipper gennem nåleøjet og tildeles den prestigefyldte pris. Blandt dem er Mathias Kjærulff Grønkjær fra Hurup, som dermed tilhører den lille eksklusive gruppe af Danmarks dygtigste nyudlærte svende i metalindustrien i 2023.

- Jeg er utrolig glad og meget stolt over at få tildelt den pris. Det betyder jo, at de må have set et eller andet særligt i mig, og det er jeg da helt sikkert glad for. Det er en kæmpe ære at være en del af sådan en gruppe, som jeg har været på scenen med her i dag. Jeg vil gerne rette en stor tak til Cimbria, som har været en virkelig god læreplads, og også en stor tak til alle mine lærere på EUC Nordvest, lyder det fra Mathias.

Faglærer Johnny Munk Pedersen var initiativtager til at indstille Mathias til ML-prisen, og derfor glæder det ham også ekstra meget, at Mathias er blandt den lille eksklusive elite, der med tildelingen af ML-prisen nu har fået et synligt bevis på, at kompetencerne er mere end i orden.

- Det er meget velfortjent, at Mathias får prisen. Mathias fik topkarakter til svendeprøven og har under sin uddannelse også kvalificeret sig til DM i Skills, hvor han gjorde en virkelig god figur, så fagligheden er bestemt i top. Ud over at være en dygtig håndværker, så er Mathias også en god klassekammerat og en elev, der har bidraget konstruktivt til læringsmiljøet i klassen. Han har en respektfuld tilgang til mennesker omkring sig og møder alle i øjenhøjde – han er, kort sagt, en dynamo, der spreder konstruktiv energi omkring sig, lyder skudsmålet fra Johnny Munk Pedersen.

Dygtige håndværkere er en eftertragtet størrelse, og derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at Mathias umiddelbart efter endt uddannelse kunne skifte sin uddannelsesaftale ud med en ansættelseskontrakt. Således er Mathias i dag fastansat som faglært industritekniker hos Cimbria A/S.

På billedet er det (fra venstre): Faglærer Johnny Munk Pedersen, industritekniker Mathias Kjærulff Grønkjær samt afdelingsleder Ernst Sørensen fra Cimbria.