HTX-elever fra Thisted scorer toppoint i anerkendt matematikkonkurrence

24. feb. 2024

Therkel Og Johannes 2

Næsten 20.000 gymnasieelever fra hele landet deltog i første runde af Georg Mohr-konkurrencen tilbage i november. Af dem er 58 vindere og 11 wildcards nu gået videre til et vinderseminar på Mærsk Mc-Kinney Møller Videnscenter i Sorø d. 25. – 28. februar. Heriblandt er 16-årige Johannes Christensen og 17-årige Therkel Iversen, som går på Teknisk Gymnasium i Thisted.

Til trods for at Johannes og Therkel begge kun går i 1.g, har de sikret sig flotte placeringer i den prestigefyldte Georg Mohr-matematikkonkurrence. Johannes placerede sig som nr. 14 blandt alle landets gymnasieelever, og er faktisk den bedst placerede 1.g-elev i Danmark, mens Therkel gik videre som én ud af kun 11 wildcards. De har dermed begge sikret sig deltagelse i det store vinderseminar i Sorø for landets dygtigste matematikelever.

Til seminaret vil der være både undervisning, workshops og foredrag, og det er noget, Johannes og Therkel ser frem til.

- Jeg glæder mig til udfordringen og til at få en fed oplevelse. Det bliver også spændende at møde en masse geniale mennesker, som man kan spejle sig i – det motiverer en til at blive endnu bedre, fortæller Johannes.

- Ja, og man får mulighed for at dykke helt ned i noget af det, man synes er allermest spændende, og samtidig lære fra nogen af de allerbedste, tilføjer Therkel.

Også på Teknisk Gymnasium Thisted, hvor de to drenge har deres daglige gang, er man meget begejstrede og stolte af de flotte præstationer.

- Jeg synes, at det er superimponerende – særligt med tanke på at begge elever kun går i 1.g, og at det er første år, de har matematik hos os. Det vidner om, at de knokler, fordyber sig og hele tiden arbejder for at blive bedre. lyder det fra Marianne Svenningsen, som er uddannelseschef på Teknisk Gymnasium Thisted.

Til vinderseminaret er det desuden muligt at kvalificere sig til Den Nordiske Matematikkonkurrence og sidenhen Den Internationale Matematikolympiade.