Mathias er blandt danmarks bedste industritekniktalenter 

30. april 2022

Mathias

Ved DM i Skills 2022, der netop er blevet afviklet i Høng, dystede de største unge talenter fra landets erhvervsskoler om titlen som danmarksmester og muligheden for at få en plads på skills-landsholdet. Ét af disse unge talenter er Mathias Grønkjær, som er elev på industriteknikeruddannelsen på EUC Nordvest.

Over 300 unge talenter fra hele landet har d. 28.- 30. april været i ilden til DM i Skills 2022, hvor danmarksmestrene, inden for intet mindre end 48 forskellige fag, skulle kåres. I faget ’industriteknik’ havde Mathias Grønkjær fra EUC Nordvest kvalificeret sig til finalen som én af blot seks finalister.

- Vi er enormt stolte over at EUC Nordvest er repræsenteret ved DM i industriteknik. Det er ni år siden sidst, så det er lidt af et nåleøje at slippe igennem, og derfor var det også stort, da Mathias i efteråret præsterede så overbevisende ved de regionale skills-mesterskaber, at han kvalificerede sig til DM. Det er skolens faglærere, der i sin tid udpegede Mathias til at stille op i konkurrencen, da vi kunne se, at han havde evnerne til at nå langt. Han er utrolig rolig, dygtig, kompetent, videbegærlig og konkurrenceminded, og samtidig er Cimbria, hvor han har læreplads, utrolig gode til at bakke ham op og klæde ham godt på uddannelsesmæssigt. Det er en god kombination, og Mathias har klaret konkurrencerne virkelig flot. Det rakte desværre ikke til en førsteplads, og de øvrige placeringer offentliggøres ikke, men ud fra det jeg har set under konkurrencen, er jeg ikke i tvivl om, at Mathias har været helt oppe og ånde vinderen i nakken, lyder det fra faglærer Johnny Munk Pedersen.

Mathias Grønkjær og de øvrige industriteknikere skulle konkurrere i fire discipliner: 3D-print, drejning, fræsning og Pocket-mill, og de seks finalister har øvet sig flittigt i disciplinerne forud for mesterskabet – blandt andet på en fælles samling hos DMG, der var leverandør af de computerstyrede CNC-maskiner, eleverne skulle arbejde med ved mesterskabet. Selvom Mathias Grønkjær ikke endte med at indtage den øverste plads på sejrsskammelen, synes han bestemt, at oplevelsen har været alle anstrengelserne værd.

- Det har været stort at være med, og jeg synes også, jeg har lært en hel del af det, for vi blev stillet over for mange problemstillinger, hvor vi virkelig blev udfordret…på den gode måde. Når vi fik stillet en ny opgave, fik vi lige 10 min, hvor jeg kunne sparre med Johnny om, hvordan opgaven skulle gribes an, inden konkurrencen blev skudt i gang, og jeg skulle stå på egne ben. Det fungerede supergodt. Det har i det hele taget bare været en rigtig god oplevelse at være med, og jeg er glad for, at lærerne valgte at satse på mig. Det er et stort skulderklap, lyder det fra Mathias Grønkjær.

Med deltagelsen ved DM i Skills 2022 har Mathias Grønkjær både fået én på opleveren og værdifuld erfaring med, hvad det kræver at dyste mod landets absolut dygtigste unge talenter. En erfaring, der uden tvivl vil komme ham til gode, hvis han vælger at stille op til efterårets regionale skills-konkurrence. Den bliver afholdt på hjemmebane, da det i år er EUC Nordvest, der skal være vært. Om det bliver med Mathias Grønkjær på deltagerlisten eller ej, har han endnu ikke taget stilling til
– men det er helt klart med i hans overvejelser efter den positive oplevelse ved dette års DM.

Mathias2
Mathias3