METAL-FAGLÆRERE FRA HELE DANMARK PÅ INSPIRATIONSTUR TIL EUC Nordvest

23. maj 2023

ERFAmøde

EUC Nordvest har været vært for et spændende ERFA-møde med deltagelse af 35 metal-faglærere fra hele Danmark. Mødet, der strakte sig over to dage, bød både på virksomhedsbesøg på Cimbria, forskellige fagworkshops samt inspirerende drøftelser om de nye kompetencebehov i smedeuddannelserne.

Der var masser af aktivitet i EUC Nordvests afdeling for Metal og Teknologi, da 35 faglærere fra hele landet indtog værkstederne. På førstedagen af ERFA-arrangementet var der fokus på virtuel svejsning (AR), robotsvejsning samt 3D-print/robothåndtering. Her bød programmet bl.a. på et spændende virksomhedsbesøg på Cimbria samt en række forskellige faglige workshops, hvor eksempelvis Migatronic lagde vejen forbi og lod deltagerne prøve kræfter med nye, energibesparende svejseteknikker.

ERFAmøde1

Efter et veloverstået dagsprogram stod den på god middag og kollegial hygge på Montra Hotel Hanstholm, der også var lokaliteten for næste dags program, hvor repræsentanter fra Industriens Uddannelser, Dansk Industri og Dansk Metal mødte op, for bl.a. at drøfte de nye kompetencebehov i smedeuddannelserne.

- Det var et par meget inspirerende og lærerige dage. Ud over spændende faglige input, fik vi mulighed for at dele erfaringer, idéer, udfordringer og læring samt indgå i konstruktive drøftelser om fremtidens smedeuddannelser - både med hinanden, med arbejdsmarkedets repræsentanter og med Industriens Uddannelser. Den vidensdeling og indsigt, man får med sig fra sådan et arrangement, er guld værd for den enkelte skole, og samtidig danner den et stærkt fundament for det fremtidige samarbejde og den fortsatte udvikling af vores fælles viden, lød det efterfølgende fra uddannelseschef Steen Bojsen Jensen fra EUC Nordvest.