Morsø Handelsgymnasium stærkt repræsenteret ved DM i Entreprenørskab

15. april 2021

Limfjordsvej Indgang

Når DM i Entreprenørskab løber af stablen, torsdag d. 22. april, er det med deltagelse af hele fire elevhold fra Morsø Handelsgymnasium. Og det er vel at mærke fire hold, der tidligere har vist sit værd i en national innovationskonkurrence, så på papiret ser oddsene ganske fornuftige ud for det lokale handelsgymnasium.

De fire deltagende hold er WO-Drones, UnShakeable, Sustainable Earth og eXoShirt, som alle præsterede flot til National Entreprenørskabsmesse 2021, hvor de fik henholdsvis en 1., 3., 4. og 8. plads blandt de knapt 130 deltagende hold.

- Vi har aldrig før haft fire hold fra samme klasse med i top 10 i en national konkurrence. Det er jo helt vildt. Men de er altså også helt vildt dygtige, og de har arbejdet koncentreret, seriøst og meget målrettet med deres idéer, så det er så absolut velfortjent, at de nu har kvalificeret sig til DM, lyder det fra underviser Pernille Græsbøl Eriksen fra Morsø Handelsgymnasium.

Hun er imidlertid ikke meget for at spekulere i, hvorvidt det bliver ét af hendes elevhold, der ender med at stå øverst på sejrsskammelen.

- Det er nogle andre discipliner, de her skal konkurrere i til DM, så der er ikke noget, der er givet på forhånd. Der er dog ingen tvivl om, at det er nogle stærke kandidater, vi stiller med. De har allerede bevist deres værd ved National Entreprenørskabsmesse, hvor de trods hård konkurrence alle havnede i top 10. WO-Drones endte endda med at vinde hele konkurrencen, mens UnShakeable sluttede på en flot 3. plads. Så mon ikke, at de nok skal klare sig fint også til DM, smiler Pernille Græsbøl Eriksen.

DM-event i kursuscentret

Innovationseleverne har, som alle andre elever, været vant til at rigtige mange aktiviteter gennem det sidste års tid har været afviklet virtuelt. Det gælder også innovationskonkurrencerne. Indtil nu har eleverne siddet hver for sig, når de har deltaget i de virtuelle konkurrencer, men denne gang har Morsø Handelsgymnasium besluttet, at eleverne fortjener et lidt mere socialt event.

- Vi vil gerne give dem følelsen af at være til konkurrence. De skal have oplevelsen af, at de er sammen om det her – også rent fysisk. Derfor har vi booket kursuscentret på dagen, så de deltagende elever får mulighed for – holdvis - at pitche sammen i den virtuelle konkurrence. Hvert hold får deres eget lokale, og så sørger vi naturligvis for god forplejning til dem under hele arrangementet. De skal have så meget oplevelse ud af det, som vi kan give dem inden for rammerne, fastslår Pernille Græsbøl Eriksen.

Handelsgymnasiet har forud for eventet booket teaterleder Gitta Malling fra Limfjordsteatret til at hjælpe eleverne med at øve deres pitch, så det forhåbentlig kommer til at sidde lige i skabet under konkurrencen, hvor eleverne skal pitche for et dommerpanel bestående af fire erhvervs- og organisationsfolk. Ud over deres pitch, bliver eleverne bedømt på tre andre parametre: En rapport om og en videopræsentation af deres produkt, som de har indsendt forud for konkurrencen, samt et lukket interview med dommerpanelet.