nordic food run 2022

7. september 2022

Nordic Food Run

Der venter deltagerne en naturskøn oplevelse, når første udgave af Nordic Food Run løber af stablen, lørdag  d. 17. september, på Nordic Food College på Mors. Det er ø-løb, når det er allerbedst med udsigt til grønne marker, skov og fjord og med et stemningsfyldt madmarked ved siden af målområdet, som giver deltagerne rig mulighed for at kombinere løbeturen med en lokal fødevareoplevelse.

Arrangørerne bag det nye ø-løb, Nordic Food College og løbeklubben ’Pinen & Plagen’, har sikret sig, at det er løb, hvor alle kan være med. Således er der arrangeret både børneløb på 1 km, løbe/gå-distancer på 7 km og 14 km. samt en halvmarathon på 21 km. Og bortset fra sidstnævnte distance, bestemmer man helt selv, om man vil løbe eller gå ruten.

- Det har været vigtigt for os, at alle kan være med, så det kan blive en aktivitet for hele familien, og vi har sikret os, at der er masser af se på, mens man venter på at alle kommer i mål. På børneruten vil der være mulighed for at spotte både køer, heste, høns og geder, mens de voksne må ’nøjes’ med udsigten til de fantastiske naturomgivelser. Herudover afholder vi samme dag et stort høst- og madmarked i samarbejde med Regional Madkultur Thy-Mors, så man får også mulighed for at møde nogle af de mange passionerede mad- og fødevareproducenter fra Thy og Mors, som står klar til at fortælle om deres produkter, uddele smagsprøver og sælge lækre, lokale råvarer, der er produceret med omtanke og hjerte, fortæller forstander Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Nordic Food College.

Den lokale løbeklub, ’Pinen & Plagen’, har stor erfaring med at arrangere løb, så deltagerne er helt sikkert i trygge hænder.

- Vi har lavet en rigtig smuk rute med vanddepot halvejs ude på ruten og et depot med vand, frugt, energidrik og chips med mere ved målfeltet, og der er styr på alt fra toiletfaciliteter, omklædning, bad og parkering. Det store madmarked er med til at skabe god stemning og sikrer, at der er noget at opleve også for dem, der måske ikke vil deltage i selve løbet. Hele setup’et herude gør det til et meget anderledes løb, som jeg håber, at mange har lyst til at opleve, lyder det fra formand Jann Søndergaard fra ’Pinen & Plagen’.

Der er plads til max. 400 deltagere, så tilmelding er nødvendig, hvis man vil deltage i første udgave af Nordic Food Run. Yderligere information om arrangementet, deltagergebyr, starttider og tilmelding finder man på Nordic Food Colleges Facebookside eller my.raceresult.com/189401.