Svejsecenter på Nordic Food College åbner for kursister

13. nov. 2020

Svejsecenteret på Nordic Food College er fuldt opgraderet og klar til at tage imod AMU-kursister allerede fra på mandag.

Det er efterhånden mange år siden, der blev etableret svejsecenter på Morsø Landbrugsskole, der i dag er en del af Nordic Food College. Faldende tilmeldingstal på kursusdelen gjorde dog, at svejsekurserne på Mors på et tidspunkt blev lagt i dvale, og det herefter udelukkende var landbrugsskolens elever, der nød godt af skolens svejsecenter. Sådan er det ikke længere.

AMU-svejsecenteret er i dén grad vakt til live igen, for allerede fra starten af næste uge genåbner vi svejsecentret for kursister. Vi råder over 11 svejsekabiner, der løbende er blevet opgraderet, så de er helt up-do-date. Blandt andet har vi flyttet nogle af vores nyeste svejsemaskiner til afdelingen på Nordic Food College. Herudover har vi opgraderet på undervisningskompetencerne, idet faglærer Jonas Gad bliver ansvarlig for afdelingen. Jonas har netop gennemført den meget krævende uddannelse til svejsespecialist, så også han er helt up-to-date på både viden og kompetencer, fortæller uddannelseschef Steen Bojsen Jensen fra Metal og Teknologi på EUC Nordvest.

Steen Bojsen Jensen fortæller, at man på EUC Nordvest længe har haft et ønske om igen at udbyde svejsekurser på Mors. Og anledningen til at genoplive AMU-svejsecenteret på Mors har nok aldrig været større, nu hvor COVID19-nedlukninger igen er en realitet i en række nordjyske kommuner. Med genåbningen af AMU-svejsecentret på Nordic Food College, vil det således igen være muligt for morsingboerne at komme på svejsekurser lokalt – uden at der skal krydses kommunegrænser.

Åbning for kursustilmelding er lige på trapperne

Kursuscentret.nu er i fuld gang med at åbne for kursustilmeldingen på Nordic Food College, og Steen Bojsen Jensen forventer således, at afdelingen allerede fra på mandag er klar til at byde de første svejsekursister velkommen. Svejsekurserne på Nordic Food College kommer – som i Thisted – til at køre som Åbent Værksted, hvilket vil sige, at man kan tilmelde sig kurserne, når det passer ind i ens opgavebog og kalender.

I skrivende stund er det Morsø Landbrugsskoles grundforløbselever, der nyder godt af det opgraderede svejsecenter. De er i øjeblikket i fuld gang med et gokart-projekt, hvor de skal opbygge gokarts helt fra bunden. Gokarts, hvis ydeevne og konstruktion efterfølgende vil blive testet i et gokartrace grundforløbseleverne imellem. Der er med andre ord allerede stor aktivitet i svejsecenteret på Mors – og der er plads til mere.

Lotte Heshe, 12. nov. 2020