talentfuld industritekniker kvalificerer sig til dm i skills 

24. oktober 2023

Mathias Kjeldsen

Industriteknikerelev Mathias Kjeldsen kom, så og sejrede, da EUC Nordvest deltog i de regionale Skills-mesterskaber i Aalborg. Og Mathias var ikke den eneste EUC Nordvest-elev, der kom på podiet. Også William Saaby præsterede flot i samme konkurrence, hvor han løb med 2. pladsen i begge konkurrencekategorier.

Industriteknik på EUC Nordvest er stærkt kørende i øjeblikket. De seneste tre år har afdelingen været repræsenteret ved DM i Skills, og herudover er skolens tidligere DM Skills-deltager, Mathias Kjærulff Grønkjær, for nyligt blevet tildelt den prestigefyldte ’Metalindustriens Lærlingepris 2023’, der tildeles landets dygtigste lærlinge. Senest er det så Mathias Kjeldsen, der med sin sejr ved Regionale Skills 2023, har været med til at sikre den positive udvikling og sørge for, at EUC Nordvest igen i 2024 vil være repræsenteret ved DM i Skills for industriteknikere.

- Vi kniber os selv lidt i armen i øjeblikket, for vi har virkelig en stærk bruttotrup af dygtige elever i øjeblikket. Det har taget fart, siden vi for tre år siden havde en deltager med til DM. Det skabte noget opmærksomhed og en øget interesse for industriteknikeruddannelsen, og samtidig er niveauet på uddannelsen blevet hævet mærkbart. Det har helt klart haft en effekt, og vi kan mærke, at flere og flere får øjnene op for, at industriteknikeruddannelsen er en spændende uddannelse med rigtig mange muligheder, fortæller faglærer Johnny Munk Pedersen fra Teknologicenteret på EUC Nordvest.

At talenterne lige nu synes at stå i kø skyldes ikke mindst etableringen af ’Talentfabrikken’ - et talentforløb forbeholdt de mest dedikerede og motiverede elever. Talentfabrikken har bidraget til at skabe mere prestige omkring dét at stile højt inden for sit fag og lægge en ekstra indsats for dagen for at dygtiggøre sig inden for faget. Både Mathias og William har været en del af Talentfabrikken, og her har den ekstra indsats i dén grad båret frugt. Således kvalificerede William sig til DM i Skills i 2023 og Mathias til DM i Skills 2024.

- Vi er overbeviste om, at Mathias nok skal gøre en god figur, når det nationale mesterskab afvikles i Roskilde til april. Mathias er meget konkurrenceorienteret og gør ikke noget for sjov - og det gør jeg heller ikke, så vi har givet hinanden håndslag på, at vi tager afsted med det klare mål at hive DM-trofæet hjem til EUC Nordvest, lyder det fra Johnny Munk Pedersen, der samtidig kan fortælle, at Mathias ikke blot har skolens opbakning, men bestemt også har den fulde opbakning fra sin læreplads, Thisted Maskinteknik, hvor tidligere faglærer og underviser i Talentfabrikken, Peter Knudsen nu er ansat. Sammen vil de sikre Mathias det optimale setup under forberedelserne frem til DM.

Og Mathias selv….han er mere end klar til at tage udfordringen op.

- Jeg synes bare, at det er dejligt, at jeg får mulighed for at komme med til DM inden for mit fag – jeg glæder mig og er egentlig ikke så nervøs for, hvordan det kommer til at gå. Jeg er vant til at konkurrere og arbejde under pres, når jeg kører Pit Bike Motocross og deltager i Europamesterskaber og øvrige konkurrencer (red.: Mathias blev i starten af oktober tysk mester i Pit Bike Motocross). Og selvom det her er en helt anden type konkurrence, så håber jeg på, at min tilgang er den samme, og at jeg kommer til at håndtere presset lidt på samme måde, når jeg skal til DM i Skills. Bliver det ligesom ved regionsmesterskabet, så tror jeg helt sikkert, at det nok skal komme til at gå fint, lyder det fra Mathias.