velbesøgt 'håndværkets dag' på Store torv

29. august 2022

Håndværkets Dag (1)

Interessen var stor og aktivitetsniveauet højt, da EUC Nordvest i weekenden holdt ’Håndværkets Dag’ på Store Torv i Thisted. Her kunne de mange besøgende opleve arbejdende stande, hvor grundforløbselever fra uddannelserne til murer, mekaniker, tømrer, industritekniker og smed demonstrerede deres skills. 

Hos smedene blev der fremstillet små souvenirers, industriteknikerne demonstrerede 3D-print og havde herudover et lille bearbejdningscenter i gang i teltet. Murerne byggede vægge, tømrerne arbejdede med sav, stemmejern og træ, og mekanikerne udførte mekaniske og elektroniske test på medbragte Toyota- og Suzuki-motorer.

- Arrangementet var virkelig en succes. Der var rigtig mange, der lagde vejen forbi og interesseret spurgte ind til elevernes arbejde og de forskellige uddannelser. Selvom GF2-eleverne kun har været i gang med deres grundforløb i tre uger, demonstrerede de tydeligt, at de allerede har oparbejdet både viden og færdigheder, og det blev således til mange gode snakke med de besøgende i løbet af dagen, fortæller uddannelseschef Torben Ladefoged fra Byggeri på EUC Nordvest.

Nogle af eleverne har allerede lærepladsen i hus, men for de flestes vedkommende er det under grundforløbets 20 uger, at lærepladsen skal findes. Og hvis man som lokal håndværker står og skal bruge en ny lærling, har man helt sikkert kunne få sig et godt indblik i lærlingepotentialet på de deltagende uddannelser, hvis man har lagt vejen forbi ’Håndværkets Dag’.

 

Håndværkets Dag (2)
Håndværkets Dag (3)
Håndværkets Dag (4)