Videnskabsklubben kommer til Thisted

Den 30. september 2021

Miniforsker Foto02 Web

Så er der godt nyt til de børn, der drømmer om at gå til en fritidsaktivitet, hvor der er fokus på leg, læring, nysgerrighed og spændende eksperimenter inden for den naturvidenskabelige verden. Videnskabsklubben, der med stor succes driver afdelinger i en række danske byer, opretter nemlig som noget nyt en afdeling i Thisted.

Hver onsdag eftermiddag, i ugerne 43-49, kan elever på 5. og 6. klassetrin, fra både Thy, Mors og Han Herred, blive miniforskere i den lokale videnskabsklub i Thisted. Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud, hvor børnene får mulighed for at lære om videnskabelige metoder og prøver at arbejde som rigtige forskere, med alt hvad dertil hører af eksperimenter og forsøg krydret med leg og sjov. Videnskabsklubben har til huse på Teknisk Gymnasium Thisted, hvor et hold 3.g.-elever står klar til at indtage rollen som seniormentorer for de små miniforskere.

- I Thisted kører vi forløbet ’Materialefysik’, der fokuserer på den fysik, man kan møde i sin hverdag. Det kan være ting som, hvor længe en isterning er om at smelte i et glas olie, hvordan salt kan påvirke vands smeltepunkt, hvilken flydeevne ketchup har og lignende småeksperimenter, hvor eleverne lærer en masse om kontrollerede forsøg, dataindsamling, grafer og computerbehandling, fortæller uddannelseschef Kent Kjær Urup Hansen fra Teknisk Gymnasium Thisted.

Fokus på at have det sjovt

Videnskabsklubben handler ikke om, at man skal gå i skole i fritiden. Det handler om andet end blot at lære formler og at kunne det periodiske system udenad.

- I Videnskabsklubben ligger fokus på at lege med naturvidenskaben og lade børnene prøve kræfter med spændende eksperimenter, som de ellers ikke ville få mulighed for at prøve. Det handler først og fremmest om at have det sjovt og om at åbne elevernes øjne for, hvad den naturvidenskabelige verden har at byde på. Samtidig kan de jo også snuse lidt til studiemiljøet, og få et indblik i, hvad det vil sige at gå på den naturvidenskabelige linje her på gymnasiet, eftersom det jo er vores egne elever, der bliver seniormentorer for miniforskerne, lyder det fra Kent Kjær Urup Hansen.

Elever på 8. og 9. klassetrin har faktisk også mulighed for at blive en del af Videnskabsklubben. De kan nemlig ansøge om at blive juniormentorer og dermed få muligheden for at hjælpe med at planlægge og gennemføre forløbet i samarbejde med seniormentorerne.

Videnskabsklubben er et godt og gennemprøvet koncept, som har kørt med stor succes i mange andre byer, og Kent Kjær Urup Hansen håber på, at tilslutningen i Thisted vil være så stor, at der er basis for, at Videnskabsklubben er kommet for at blive.

Der er åben for tilmelding for både miniforskere og juniormentorer allerede nu. Tilmelding sker via www.videnskabsklubben.dk, og tildelingen af pladser sker efter først-til-mølle-princippet.

Miniforsker Foto01 Web